Det rykker stadig for Samsø. Kom og vær med!

Færgerne bliver billigere år for år...

Finanslovsforslaget om nedsættelse af færgepriserne vil langsomt blive udby10361500_1533932106873609_6823483400981074031_ngget, så hele året – bortset fra højsæsonen-  bygger videre på landevejsprincippet. Der afsættes iflg forslaget en ramme på 20 mio. kr. i 2017, 30 mio. kr. i 2018, 40 mio. kr. i 2019 og 40 mio. kr. i 2020 og frem til en gradvis nedsættelse af færgetaksterne til og fra øerne.
Det er fantastisk godt nyt for vore turister, fritidssamsinger – men også for alle samsingerne!

Nu er der tid til at arbejde med planerne for de kommende år

I november måned samles samsinger og drøfter, hvad der skal ske fremover mht erhverv, bosætning, turisme og udvikling i det hele taget.
10. november havde Nordøen desuden sit helt eget visionsseminar, da der er spændende udfordringer at tage fat på. Det arbejde fortsætter mandag den 5. december,  hvor en blanding af Samsø Kommunes Erhvervs- og Bosætningsudvalg og Nordøens Initiativgruppe og borgerforening inviterer til fyraftensworkshop på Samsø Friskole fra 16.30. Vi vil skabe et beredskab der tager særlig godt mod nye tilflyttere og hjælper dem den første tid.

Bosætningsworkshop med klart signal om hurtigruten

På workshoppen i sidste uge omkring ideer til bosætningspolitikken var der et klart og kraftigt flertal for, at kommunen bør gå ind i hurtigruten til Aarhus og sikre helårssejlads. Da ruten blev startet, var det de betalende 700 samsingers ønske at vise skeptikere 3 forhold i praksis:800px-Sogneprins_IMO_9018816_Bergen_2009

  • at ruten ikke kannibaliserer Hov- Samsø ruten
  • at ruten ville generere flere gæster og nye typer gæster
  • at ruten ville give øget bosætning og flere pendlere

Det viste sig ganske hurtigt en synergieffekt. Begge færgeruter har vundet ved indsættelsen af hurtigruten.
Den nye rute har haft  en overvægt af unge  og cyklister, der ville udforske øen.
Der er allerede flyttet nogle familier herover pga hurtigruten. De går pt og venter ivrigt på, at den skal starte igen. Nogle samsinger fik job i Aarhus og begyndte at pendle.
Der er mao. ikke nogle vægtige grunde til at frygte denne rute. Tværtimod er den med til at give håb om flere bosættere.

Overvejer du at være med i vores fællesskab og bo herovre?
Det kan sagtens lade sig gøre, men man skal have modet på at springe ud i det. Livet på øen har for os samsinger dog iøjnespringende fordele.
De menneskelige: nærhed, samhørighed, hjælpsomhed,imødekommenhed og glæden ved at løfte i flok er nogle af dem.
Naturen: den skaber et liv i rytme med sæsonerne og giver os sanselighed, fred, ro, idyl, gavmildhed og en langsommelighed mange har godt af.
For børnefamilier vil freden og sikkerheden være et kæmpe plus. Vi har så lidt kriminalitet, at andre næppe tror det. Man kan ikke lave ulykker og bagefter gemme sig herovre.
Job: Kan man ikke arbejde hjemmefra, kan den ene i et par måske pendle til Østjylland eller Kalundborg
Fordi livet her er billigere kan økonomien hænge sammen, selvom en af parterne af og til er hjemmegående. Men hold øje med Ofir.dk  (under Samsø) mht jobs. Her er et par ideer:

Dagens tilbud:
SAMSØS ÆLDSTE VINGÅRD søger ny forpagter
100 vinstokke i deres bedste alder af sorten Leon Millot til rødvin, plantet i 1989 i læ af bygninger og i fuld sol.
Kontakt mig på tlf. 8659 1808 eller 2429 2705 – egebjerggaard@mail.tele.dk

1-huset-6bf46ea9f9Og endnu et:
Du kunne også vælge et liv som B og B- udlejer, hvis det var noget?
Se tilbuddet om leje eller salg fra den skønne gamle skole i Pillemark HER

 

Se hvad andre hr fundet på og hvorfor.
Her er historien om en tv-fotograf, der vælger at skabe en økologisk æbleplantage på Samsø.Se filmen om Michaels æbler HER

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *