WOW – jeg vandt en helt særlig pris!

Imponerende felt
Der var ca 200 mennesker på Scandic Hotel i Silkeborg til uddelingen af turismevækstprisen, og knap 20 af dem var indstillede til hovedprisen. Der var 8 indstillede til hver af de to temapriser – heriblandt Samsø Råvarefestival og jeg.

Vinder af Temapris 1: Gode madoplevelser til turisten – et værktøj til synlighed og vækst
FUR Bryghus ved indehaver Mildred Fog modtog temaprisen fordi de har været dygtige til at udnytte Furs stedbundne potentialer og har et godt forhold til mange lokale samarbejdspartnere samt et godt blik for bæredygtighed.

Vinder af Temapris 2: Kommercialisering gennem værdikædesamarbejder i turismen
Den anden temapris “Kommercialisering gennem værdikæde-samarbejder i turismen” blev tildelt Destination Hærvejen – en forening dannet af ni kommuner langs Hærvejen.
Arbejdet handler om at markedsføre den ældgamle pilgrimsrute, som startede i trondheim i nord og endte- som de fleste ved- ved Santiago de compostella.

Publikumsprisen
Endelig foretog de 150 deltagere på dagens turismekonference en mobiltelefon-afstemning og tildelte WaterZ i Hvide Sande Publikumsprisen.

En overraskelse
Så kunne jeg i og for sig slappe af, for der var ikke mere, jeg var involveret i. Men så viser det sig at der for 2. gang i træk er oprettet en særpris. Den havde de generøst besluttet at give til lille mig!
Og ikke nok med det: Der fulgte 20 hvide roser og 10.000 kr med! Jeg blev meget glad og stolt og ser derfor en anelse ydmyg ud på billedet. Kæft det var fedt!

TurismeVÆKSTprisen 2016 - Særpris - forfatter, amatørkok og samsing Ruth Lange. På billedet ses også Anne V. Kristensen.
TurismeVÆKSTprisen 2016 – Særpris – forfatter, amatørkok og samsing Ruth Lange. På billedet ses også Anne V. Kristensen.

Her er juryens begrundelse

“Særprisen bliver givet til Ruth Lange, fordi hun er en ildsjæl, som er med til at brande Samsøs skønne natur og de gode smagsoplevelser. Hun kender Samsø og dens beboere, dens stemning, dens tone og dens livssyn, og hun repræsenterer sin ø på bedste vis og er med til at bane vejen for flere turister til Samsø.

Ruth Lange er forfatter, amatørkok og ihærdig ildsjæl. Hun står bag den populære blog “Sans for Samsø” og har blandt andet skrevet bogen “Samsø – mad og mennesker”. Bogen integrerer fortællinger og historier om mennesker med historier om råvarer, opskrifter og madoplevelser.
Ruth Lange er også bestyrelsesmedlem i Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen, som har fået etableret en ny færgerute mellem Samsø og Aarhus. Færgen sejler i sommerhalvåret og er således med til at gøre Samsø mere tilgængelig for såvel beboere som gæster til øen”.img_1828

 

 

 

 

 

Jeg føler stor trang til at sige tak til jer, der indstillede mig. Til alle de skønne græsrødder på Samsø og til den dygtige fotograf, der lavede billederne til Mad-bogen.
Jeg ved ikke hvem der for nylig indstillede mig til ildsjæleprisen på Samsø, men formuleringen der, var også rørende flot. Måske har vedkommende også sendt indstilling til dette. Tak.
Det er bestemt ikke mig, der skal have æren for hurtigruten, men dejligt at den blir nævnt. Det der med, at det blot er en sommerrute skal vi dælme nok få lavet om på!!!
Jeg har lige holdt 7 foredrag på seniorhøjskoler i Vendsyssel. De var meget interesserede i at høre om Samsø, så det var også en stor fornøjelse. De lovede at komme næste år:-)
Og tak til de over 200.000 bloglæsendes besøg på denne blog!

JyllandsAkvariet modtog hovedprisen – TurismeVÆKSTprisen 2016

Hovedprisen, der ledsages af 75.000 kroner samt en bronzeskulptur af den midtjyske kunstner Thomas Andersson, gik således til direktør Michael Madsen fra JyllandsAkvariet i Thyborøn.
“I får prisen, fordi JyllandsAkvariet er en rejse værd. I har evnet at kommercialisere naturen som produkt og har et stærkt fokus på helårsturisme og originale og autentiske oplevelser”, sagde Anne V. Kristensen

TurismeVÆKSTprisen 2016 - vinder Jyllands Akvariet i Thyborøn
Hele vinderholdet og stand in for Bent Hansen Anne V Kristensen fra regionsrådet

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *